16/05/2019

Lionsclub ‘De Vryeheydt Etten’ uit Etten-Leur. Ze konden genieten van de uitstekende all-in verzorging met natuurlijk vooral aspergegerechten van aspergeboerderij ‘De Sandspuy’. En die gerechten waren er in vele variëteiten, zoals aspergesoep, asperges traditioneel met krieltjes en ei, maar ook met zalm, met een mals stukje vlees of met beenham, alle geserveerd met bijpassende sausjes vanuit diverse kraampjes. Ook de liefhebber van oesters kwamen ruimschoots aan hun trekken. De gasten genoten zichtbaar van vele gezellige ontmoetingen met zowel bekenden uit hun netwerk als ook een diversiteit aan andere gasten. En dan is het natuurlijk fijn dat ook het weer meewerkt op deze mooie lenteavond. De muzikale achtergrondmuziek van “Jazz ‘n’ Zo” maakte de ambiance compleet.
Zoals u  van een Lionsclub kunt verwachten, was dit aspergefestival vooral georganiseerd om goede doelen te kunnen ondersteunen. Dit jaar is gekozen voor zowel een jeugdproject als een project voor ouderen in Etten-Leur. De voorzitter van de aspergefestivalcommissie, Lion Rijn Broere, vroeg als eerste Jacqueline Aarts naar voor te komen. Zij is directeur van basisschool ‘De Hasselbraam’ in Etten-Leur. Samen met vele anderen is zij al enige tijd bezig om de wijk bruisend en gelukkig te maken met het project ‘Een leven lang leren aan de Beukenlaan’. Een van de onderdelen van het project is jongeren te laten sporten, onder andere door schooljudo omdat judo bijdraagt aan de fysieke, sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling van een kind. Rijn overhandigde haar voor dit project een cheque van € 3.000,-! Daarna kwam Jan Engbers voor het voetlicht. Jan is penningmeester van “Stichting Present in Vriendschap” (PiV) in Etten-Leur. Het doel van de stichting is eenzaamheid en isolement in Etten-Leur te voorkomen. Vrijwilligers van deze stichting bieden eenzame mensen een luisterend oor en betrekken hen bij gezellige middagen, excursies, lezingen en dergelijke waardoor zij ook onderling met elkaar in contact komen. Deze stichting kreeg ook een cheque van € 3.000,-!

De Lionsleden en hun gasten kunnen wederom terugkijken op een zeer geslaagd Aspergefestival dat al voor het tweede jaar bij ‘Le Jardin’ werd georganiseerd